Alle collecties
Vacature verkenner
Algemeen
Hoe ziet de vacature verkenner eruit?
Hoe ziet de vacature verkenner eruit?

Algemene uitleg over het zoeken naar vacatures

Jill Hendrikx avatar
Geschreven door Jill Hendrikx
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de Vacature verkenner vind je snel passende vacatures, maak en beheer je zoekopdrachten en houd je je sollicitatieactiviteiten bij.


De Vacature verkenner vind je door links in het menu op ‘Vacatures’ te klikken (Vacatures op internet).


TIP! – Bekijk ook het artikel Aan de slag met solliciteren. Hierin lees je van A tot Z hoe je aan de slag kan met het zoeken van passende vacatures, het opslaan van je zoekopdracht en het bijhouden van sollicitatieactiviteiten.


Hoe ziet de verkenner er uit?

Lees hier over de indeling van de verkenner. Zo weet je waar je wat kan vinden. In onderstaande afbeelding zie je de Vacature verkenner met de belangrijkste elementen voorzien van een nummer:

Vacature verkenner onderdelen

Navigeren

Via de tabbladen bovenaan de verkenner (A) kun je snel wisselen tussen de verschillende onderdelen. Heb je bijvoorbeeld Opgeslagen vacatures, dan kun je hier naartoe navigeren door op het tabblad Opgeslagen te klikken.

Tabbladen in de Vacature verkenner

Zoekbalk

De zoekbalk is bovenaan het scherm terug te vinden in de header (B). Deze wordt voornamelijk gebruikt op het tabblad Internet vacatures om te zoeken naar vacatures.

Filters

Via de filters kun je de resultaten verder filteren. Hiermee kun je harde eisen/knock out criteria instellen. De filters staan direct onder de zoekbalk en navigatie (C).

Zoekresultaten

De (zoek)resultaten bevinden zich links (D). Ofwel: een lijst van vacatures. Deze lijst geeft inzicht in de gevonden vacatures voor je zoekopdracht. Hier kun je ook je nieuwe zoekopdracht opslaan.

Vacature details

Klik je in de zoekresultaten op een vacature, dan worden de vacature-details rechts in de verkenner weergegeven (E):

Zoekresultaten naar de details

De vacature details presenteert overzichtelijk alle informatie over een vacature.

Vacature acties

Direct boven de vacature details staan de vacature-acties (F). In dit paneel zijn alle acties, die zijn gerelateerd aan de vacature, samengebracht.

Hier kun je de vacature opslaan en je sollicitatieactiviteiten bijhouden. Ook heb je een volledig overzicht van alle activiteiten rondom een vacature, op chronologische volgorde (geschiedenis).

Vacature acties

Was dit een antwoord op uw vraag?