Alle collecties
Vacature verkenner
Algemeen
Hoe werkt de vacature verkenner?
Hoe werkt de vacature verkenner?

Aan de slag met de Vacature verkenner

Jill Hendrikx avatar
Geschreven door Jill Hendrikx
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel lees je per onderdeel hoe het werkt en verwijzen we naar help-artikelen met alle details.

De Vacature verkenner is ingedeeld in 4 onderdelen:

Vacature verkenner onderdelen

Via de tabbladen wissel je tussen de Gevonden vacatures (1), Internet vacatures (2) en je Opgeslagen vacatures (3). Via het Zoekopdrachten-icoon (4) in de rechterbovenhoek open je direct het overzicht met opgeslagen zoekopdrachten.

Let op: Wanneer je voor het eerst in de Vacature verkenner komt, zie je alleen de internet vacatures. Zodra je een zoekopdracht hebt opgeslagen komt het Gevonden tabblad beschikbaar. Zodra je een vacature opslaat komt het tabblad Opgeslagen beschikbaar.


Gevonden vacatures

Onder gevonden vacatures (nr. 1) vind je altijd de nieuwste vacatures op basis van je opgeslagen zoekopdrachten. Klik hiervoor op het tabblad Gevonden:

Gevonden vacatures

Hier kun je dagelijks een kijkje nemen om op de hoogte te blijven van alle nieuwe vacatures.

Heb je nog geen opgeslagen zoekopdrachten? Dan kom je automatisch op het tabblad Internet. Hier kun je vacatures zoeken en de zoekopdracht opslaan. Zie Internet vacatures hieronder voor meer informatie.

Lees meer over Gevonden vacatures

Internet vacatures

Een van de belangrijkste functies van de Vacature verkenner is natuurlijk het zoeken naar nieuwe, passende vacatures. Open je voor het eerst de Vacature verkenner, dan kom je op de Internet vacatures. Op dit tabblad (nr. 2) kun je zoeken en filteren naar alle vacatures die Jobport op het internet heeft gevonden:

Internet vacatures

Via de zoekbalk bovenaan de pagina kun je met trefwoorden zoeken naar vacatures. Er wordt automatisch gezocht naar de best passende vacatures en rangschikt deze op relevantie. Wil je een harde eis/knock out criteria instellen, gebruik dan de filters. Je kunt filters instellen op onder andere vakgebied, opleidingsniveau, type contract, etc.

Via de zoekresultaten kun je de gevonden vacatures bekijken. Ben je tevreden met de resultaten, dan kun je hier je zoekopdracht opslaan.

Klik je in de zoekresultaten op een vacature, dan worden de vacature-details rechts in de verkenner weergegeven.

Lees meer over de vacature-details in het artikel Vacature affiche: alle vacature-details uitgelegd hieronder.

Opgeslagen vacatures

Als kandidaat kun je vacatures opslaan en je sollicitatieactiviteiten bijhouden. Alle vacatures met een status zijn terug te vinden in de Opgeslagen vacatures. Je klikt hiervoor bovenaan de verkenner op het tabblad Opgeslagen (nr. 3):

Opgeslagen vacatures

Lees meer over Opgeslagen vacatures


Opgeslagen zoekopdrachten

Heb je opgeslagen zoekopdrachten, dan open je via het zoekopdrachten-icoon (nr. 4) in de rechterbovenhoek het overzicht met Opgeslagen zoekopdrachten. Hier kun je al jouw opgeslagen zoekopdrachten bekijken, openen en verwijderen:

Opgeslagen zoekopdrachten

Opgeslagen zoekopdrachten van je kandidaat bekijk en beheer je via het dossier.


TIP! – Bekijk ook het artikel Aan de slag met solliciteren. Hierin lees je van A tot Z hoe je aan de slag kan met het zoeken van passende vacatures, het opslaan van je zoekopdracht en het bijhouden van sollicitatieactiviteiten.

Was dit een antwoord op uw vraag?