Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesWat is nieuw?Vacature verkenner
Nieuwe Interne vacature verkenner met sollicitatieactiviteiten
Nieuwe Interne vacature verkenner met sollicitatieactiviteiten

Geïntegreerd in de Vacature verkenner, met nieuwe vacature details, opleidingen en trainingen en sollicitatieactiviteiten.

Paul van der Linden avatar
Geschreven door Paul van der Linden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De Interne vacature verkenner is vernieuwd! De interne vacatures zijn nu geïntegreerd in de Vacature verkenner zoals die je gewend bent, met nieuwe vacature details, opleidingen en trainingen, én sollicitatieactiviteiten!

De help-artikelen over de Vacature verkenner zijn bijgewerkt. Zie de Vacature verkenner sectie op help-kandidaat.jobport.nl voor meer informatie.

Lees hieronder verder wat er veranderd en nieuw is. Een kijkje in de nieuwe verkenner:

Waar kan ik de interne vacatures vinden?

De interne vacatures zijn ondergebracht in de Vacature verkenner (nr. 1 in de afbeelding hierboven), waar ook de internet, gevonden en opgeslagen vacatures staan.

Je vindt de interne vacatures onder het tabblad Intern (nr. 2).

Aansluitend zijn op de homepage knoppen geplaatst om door te klikken naar de interne vacatures en werkgevers:

Vacatures zoeken en filteren

Het zoeken en filteren van vacatures is functioneel niet veranderd. Via de zoekbalk kun je nog altijd overal op zoeken, kun je je zoekgebied opgeven en filters instellen. Wél staan de zoek- en filter mogelijkheden (nr. 3) op een iets andere plek. Deze zijn direct boven de zoekresultaten geplaatst, met de filters overzichtelijk verticaal op een rij:

Lees meer in het help-artikel Interne vacatures zoeken en filteren

Sollicitatieactiviteiten

Sollicitatieactiviteiten (nr. 4) is nu ook beschikbaar voor interne vacatures!

Je kunt nu je sollicitatieactiviteiten bijhouden voor interne vacatures. Je kunt dus interessante vacatures opslaan en de status wijzigen.

Ook kun je interne vacatures beheren via het Opgeslagen tabblad. Hier heb je ook een nieuwe filter genaamd Bron. Met deze filter kun je de opgeslagen vacatures filteren op de verkenner waar je de vacature hebt opgeslagen (Interne vacatures, Internet vacatures).

Ook kan je coach of begeleider je interne vacatures voorstellen. Op deze manier mis je nooit een passende vacature.

Nieuwe vacature details

De vacature details (nr. 5) zijn ook vernieuwd, en zijn nu in lijn met de details zoals je bij internet vacatures gewend bent. Deze komen in grote lijnen overeen, met uitzondering van de informatie specifiek voor interne vacatures:

  • De Bekijk werkgever-knop in de bedrijfsinformatie (onder Adverteerder) verwijst naar de werkgever in de Werkgever verkenner van je begeleidende organisatie.

  • De Vacature status geeft de Geplaatst op en Sluitingsdatum van de vacature weer. Deze informatie is nu natuurlijk i.p.v. een indicatie zoals bij internet vacatures. Je weet dus precies wanneer de vacature geplaatst is, en voor wanneer je moet reageren om te solliciteren.

  • De Bronnen en Bekijken op-knop zijn vervangen met de Solliciteren of contact opnemen-knop. Afhankelijk of het contact via de accountmanager of werkgever verloopt worden de juiste contactgegevens getoond. Heeft de contactpersoon een account, dan kun je direct een gesprek starten in de applicatie om te solliciteren!

Opleidingen en trainingen

Net zoals bij de internet vacatures worden er op basis van de functie van de vacature suggesties gedaan voor opleidingen en trainingen (nr. 6).

Was dit een antwoord op uw vraag?